Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Няма да има правителство

Публикация 20 Dec, 2016 / akcent.bg

   "Няма да успеем да съставим правителство, ще се ходи на парламентарни избори", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Препъни камъкът се оказали пенсиите.
 
   Мандатът ще бъде върнат на президента Росен Плевнелиев. Не сме в състояние, в 43-ти парламент, да стигнем до принципно съгласие за секторни политики и да продължим да управляваме с парламентарното мнозинство, което има 43-тият парламент и подкрепяше до настоящия момент правителството на Бойко Борисов.
 
  Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след края на срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.
   „За нас никога не е била самоцел, за политическите партии, които участваха в преговорите, властта. Винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие, за да може да се обединим и да вървим в остатъка от оставащите две години от сегашния мандат”, заяви Цветанов и подчерта, че между партиите има различия, по които не може да бъда постигнат консенсус.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама