НАП прибра 2 млн. лв. в хазната от 80 кг. контрабандно злато

НАП прибра 2 млн. лв. в хазната от 80 кг. контрабандно злато
Публикация   07 Дек, 2010   /     akcent.bg   /     1080


 

 

Близо 2 млн. лв. влязоха в хазната от продажбата на около 80 кг изделия от благородни метали и скъпоценни камъни през ноември 2010 г. Това са резултатите от първите търгове за конфискувани златни, платинени и сребърни бижута, които НАП обяви в Пловдив, Бургас и София. В наддаванията и в трите града се включиха най-вече представители на производители и търговци с изделия от скъпоценни метали. Всички накити са отнети в полза на държавата след опит за контрабанден внос през Свиленград, Калотина и др. митнически пунктове. В момента благородните метали се съхраняват в банкови трезори.

Очаква се наддавания за още около 90 килограма златни изделия да бъдат обявени до края на годината. На интернет страницата на НАП www.nap.bg вече могат да се видят подробностите по търга за 10 кг златни и сребърни бижута във Варна.

Бижутата, които се предлагат за наддаване, са с разнообразно качество и в различни стилове. Така например, по-голямата част от златните накити в столицата са 18 карата, но има и от 14 карата. От НАП очакват общо до края на годината от продажбата на благородните метали в хазната да влязат над 5 млн. лв.

Участие в търговете се заявява чрез внасяне на депозит, който представлява 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която кандидат-купувача смята да наддава. Ако един купувач участва за няколко групи бижута, трябва да посочи отделна цена за всяка от тях.


 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha