Днес е : Петък, 7 Август 2020

Предотвратиха контрабанден внос на месо от Румъния

Публикация 07 Dec, 2016 / akcent.bg

Опитали да го представят пред служителите на НАП като тесто

  Звеното за фискален контрол на НАП предотврати контрабанден внос на 64 тона замразено свинско и телешко месо. Стоката е превозвана в три камиона, които са навлезли на територията на България от Румъния. Това съобщиха от Централното управление на Националната агенция за приходите.

  При първоначалната проверка шофьорите са предоставили на фискалните инспектори документи за транспорт на тесто. При последвалия оглед на товара обаче служителите на НАП установили, че превозват замразено месо.

  На шофьорите - двама полски и един български, са съставени актове, камионите са пломбирани, а на стоката е наложен запор. Уведомена е Българската агенция за безопасност на храните.

  Случаят се разследва под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП в сътрудничество с органите на МВР.

  От началото на година досега звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 200 милиона килограма месо и близо един млрд. кг рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко и млечни продукти, и др.

  Звеното за фискален контрол в НАП е създадено през 2014 г., за да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио.

  Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от ЕС, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама