Събота, 30 Септември 2023

Русенец със злато на Европейското първенство по вдигане на тежести

Русенец със злато на Европейското първенство по вдигане на тежести
Публикация   15:00     05 Дек, 2016 /     akcent.bg   /     1100

   Русенец завоюва златен медал на започналото вчера Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23 години в израелския град Ейлат. Възпитаникът на Русенското спортно училище и Тежкоатлатически спортен клуб „Русе” Стилиян Гроздев отвя конкуренцията в  категория до 62 килограма при 20-годишните. Младежът, който работи от години под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови взе златото в двете движения и в двубоя. Първо в изхвърлянето 17-годишният русенец победи с европейски рекорд за възрастта си записвайки постижение от 126 килограма. След това в изтласкването, Стилиян грабна нова титла с постижение от 152 килограма. Това му осигури общата победа с двубой 278 кг. В същата категория пловдивчанинът Диан Пампорджиев стана вицешампион в изтласкването със 150 кг, но 117-те кг в първото движение му отредиха пето място в крайното класиране.

   Още в първата категория от първенството 16-годишната русенка Надежда Мей Нгуен спечели бронз в изхвърлянето. За съжаление, тя остана пета със 151 кг двубой при най-леките девойки до 20 години в категория до 48 кг.

   Заедно с двамата русенци в Израел бе и един от техните лични треньори Радослав Атанасов. Всички те ще се върнат с полет от Израел утре през нощта.

  Председателят на ТСК – Русе, доц. д-р Кирил Панайотов сподели, е изключително доволен от представянето на русенските тежкоатлети на Европейското първенство. Той заяви, че очаква с нетърпение да се завърнат в родния град. Всички медалисти на тима завоювали отличия през тази година, ще получат специални отличия. Това ще се случи на специална церемония след броени дни, която д-р Панайотов организира в края на всяка година.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha