Днес е : Петък, 27 Януари 2023

Ренета Инджова: Премиерът в оставка изпраща само грешни послания

Публикация 21 Nov, 2016 / akcent.bg

  Тези, които трябва да изпращат посланията, отново седят зад кадър. Това е министър-председателят в оставка, който изпраща само грешни послания. Президентът трябваше вече да има така наречения преходен офис и адрес и на всяка глупост, която се произнася в пространството, да намира отговор. Това каза бившият служебен премиер Ренета Инджова по БТВ.

  Нужни са управленски послания, защото, ако не са вътре у нас, ще дойдат отвън. Мечката ходи по света, коментира Ренета Инджова.

  Ние обичаме да подменяме дневния ред, допълни тя и попита какво лошо има, ако това правителство, което по думите й си е направило постановка на самосваляне, остане да управлява.

  Според нея първият сигнал, който е бил изпратен, е да се съберат двамата президенти и да направят служебен кабинет:

  „Питам се от кои политически сили ще бъде този кабинет. После – мандатите как ще ги изберат календарно, защото всеки президент върви с екипа и мандата си. Дори и да са същите в един и същ ден е нужно едното правителство да подаде оставка и да бъде назначено от другия президент другото правителство. Какви неща ще правим, какви изобретения, които светът нито е виждал, нито е чувал”.

  На въпроса каква е задачата на тази оставка на кабинета, Ренета Инджова отвърна:

  „Ден да мине, друг да дойде. Ще спрягаме от Велико народно събрание, до програмни правителства, ще изключваме едни, които са победили, защото било временно, ще вкарваме други, ще определяме кои са коалициите и по този начин едно голямо нищо ще се получи накрая“.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама