Понеделник, 25 Септември 2023

Нови 150 паркоместа при зала Булстрад Арена до месец

Нови 150 паркоместа при зала Булстрад Арена до месец
Публикация   11:21     17 Ноемв, 2016 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1231

30 на сто от местата в паркинга на Доходното с абонамент по 130 лв. на месец

  Нови 148 закрити паркоместа ще бъдат готови на 1-во ниво в подземния паркинг при спортната зала Булстрад Арена до месец. Това съобщи днес по време на сесия на Об. съвет кметът Пламен Стоилов. 13 от тях ще са служебни и 5- за инвалиди.

  Новината се появи във връзка с обсъжданото предложение при подземния паркинг на Доходното здание да бъде осигурен месечен абонамент от 120 лева за половината от общо 60-те паркоместа.

  Това предизвика дискусия, въпреки че въпросът е бил разглеждан от комисиите на заседания. Явно камерата блазни общински съветници да се изказват и да впечатляват малкото зрители.

  Така Пенчо Милков от БСП първо предложи да няма абонамент, а ако все пак това се гласува, той да не е повече от 20 на сто от местата. Аргументът му бе, че това е нещо добро, което във времето ще бъде оценено и трудно после ще може да се ограничава.

  Последва предложение от зам. председателят на Об. съвет Мирослав Славчев /Атака/ предложи процентът да се завиши на 30 на сто.

  Зам. кметът Наталия Кръстева припомни на съветниците, че им е предоставена разбивка и от нея става ясно, че разходите за едно паркомясто излизат по повече от 7 лева на ден, т.е. повече от 210 лева. Иво Пазарджиев качи мизата с 10 лева, всички тези предложения в крайна сметка бяха приети.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha