Днес е : Вторник, 7 Юли 2020

Реформаторите в Русе:Бюджет 2017 може да бъде `по-благосклонен` към бизнеса

Публикация 10 Nov, 2016 / akcent.bg

Най-притеснителното за Румен Христов е ако в неделя „не се случи, това което трябва“, то бюджетът ще се гласува през май-юни догодина

  Като съизмерими с предходни избори са резултатите на Реформаторите в Русе. Това заяви днес на пресконференция в Русе депутатът Румен Христов, който е и председател на земеделската комисия в НС. Участие  взеха представители на ДБГ и ДСБ- Даниела Везиева и д-р Теодора Константинова, както и лидерът на СДС в Русе и зам. областен управител Станимир Станчев.

  Колкото до предстоящия вот, няма как десни партии да подкрепят ляв кандидат, каза Христов, като изрази мнение, че техните избиратели не се поддават на внушения.

Депутатът акцентира изказването си върху Бюджет 2017. Според него той е възможен, добър, но с някои забележки.

  Христов е за промяна на тенденцията за свиване на съотношението между приходи и разходи и изрази притеснение от поредното увеличение на пенсионните вноски. Всякакви работници може да се внесат, но не и работодатели, смята шефът на Комисията по земеделие и гори. Той очаква да се изпълни ангажиментът съотношението 60:40, да бъде променена на 50:50.

  Колкото до минималната работна заплата- тя се качва също постоянно, и вече сме №1 в Европа по темп на нарастване, но не и по производителност на труда.

  Но най-притеснителното за Христов е ако в неделя „не се случи, това което трябва“, то бюджетът ще се гласува през май-юни догодина. По простата причина, че ако ген. Радев бъде избран, то премиерът и правителството ще подадат оставка. … И за 6 месеца ще минат 4 правителства.  Румен Христов подчерта, че не внушава страхове,, а това си е самата реалност.

Даниела Везиева от своя страна призова да се направи в неделя изборът на българските възрожденци- за Европа, да се гласува с разум, а не с емоции и чувства.

  Според зам. икономическия министър ръстът от 3,6 на сто на БВП си е успех, който не се дължи само на европейските средства, които постъпват в бюджета.

  Има фирми в сектори, от които 80 на сто са в сивия сектор, призна Везиева и посочи, че една от причините е ниския праг на ДДС. Затова и ще се постави отново предложението той да бъде вдигнат на 200 000 лева, нещо, което не бе направено вече две години.

  И Христов, и Везиева признаха симпаниите си към избрания вече президент на САЩ Доналд Тръмп, защото залага повече на икономиката на страната и по-малко говори за външна политика.

  До колко РБ ще се запази, д-р Константинова изрази твърда позиция, че в Русе той ще остане и ще работи в полза на десните избиратели.  Това становище подкрепиха и Румен Христов, и Даниела Везиева, и Станимир Станчев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама