Днес е : Сряда, 8 Юли 2020

Експерти на РИОСВ-Русе установиха ново нарушение в `Монтюпе` при извънредна проверка днес

Публикация 08 Nov, 2016 / akcent.bg

   Проверката е извършена по повод постъпил сигнал на гражданин за усетена миризма на изгорял бакелит в района на кв. „Възраждане“ рано сутринта. Дежурният екип е извършил своевременно обход от района на сигнала до производствената площадка на „Монтюпе“ ЕООД. Миризма, характерна за производството на дружеството е усетена западно от площадката. При оглед на производствените халета е констатирано, че два капака от комбинираната противопожарна и вентилационна система на производствено Хале № 3 са били отворени.

   За потвърждаване на съмненията, екипът е извършил незабавна проверка в завода, съвместно с представители на дружеството. На покривното пространство на халето е установено, че два от капаците, които са противопожарни люкове са напълно отворени. Това се явява неорганизиран източник на емисии от работното помещение. Останалите странични клапи (4 бр.) са били затворени и нитовани съгласно наложената от РИОСВ-Русе принудителна административна мярка през септември.

   На място е съставен е констативен протокол и са дадени предписания за незабавно затваряне на капаците и запечатването им (нитоване) в срок до седмица.

   Срещу дружеството ще бъдат предприети съответните административно-наказателни и принудителни мерки.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама