Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

Четирима русенци с олимпийски отличия от кулинарните игри в Германия

Публикация 07 Nov, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

 Снимки: 1,2,3,4,5: 

22 ро то Международно кулинарно изложение събра  на едно място  54 националности с над 1600 участници в различни кулинарни дисциплини, които се бориха  за Олимпийските отличия. Игрите  се проведоха в гр.Ерфурт, Германия от 22 до 25 октомври 2016г

  Българският кулинарен отбор  за Олимпийските игри  бе в състав:

  Капитан  на отбора -  Милен Панев , носител на множество награди и отличия от Национални и Световни състезания, консултант в елитни столични заведения
 Александър Иванчев - Сладкар на националния кулинарен отбор на България, от Русе,  работи в София
  Владимир Тодоров – Русе, Победител в дисциплината Готвач на България в Национална Кулинарна Купа на България 2016г, работи гл. готвач в р-т Грос
 Александър Тодоров – Русе, работи в Лондон, ресторант Афера, който притежава една звезда Мишлен,
  Сали Али- Русе, ресторант Опиум
Кирил Спасов
Ярослав Матев

   Всъщност, представянето е индивидуално, като лицата на отбора са Милен Панев и Ал. Иванчев са лицата на отбора, а останалите са помощници /регламентът на състезанието позволява неограничен брой помощници/.

  Българският тим печели  бронзов медал в категорията „Пасти шеф“ и диплома в категория Кулинария арт. Дипломата  се дава за постигане на висок резултат, от 60- 70 точки -диплом, следва бронзов и 100 т. – злато.

   Състезанието привлече много добри готвачи от цял свят и премина при  перфектна организация в конгресния център MESSE – Ерфурт, сподели Сали Али.

  За топла кухня участниците е трябвало да приготвят 4 ястия и 4 хапки- това се възприема за една концепция. При сладкарите изискването е било  4 десерта с 4 вида хапки.

    От всеки вид хапки  трябва да се направят по 7 от вид и да са абсолютно еднакви.

  Оценяване – подреждане на самата маса точно за час и половина от международно жури.

   Концепцията е на Милен Панев.

  Преди състезанието се провежда тренировка, на която за последен път се демонстрират възможностите на участниците в отбора. На всеки един като задача се дава  да направи основно  ястие. Сали се представя  с едно основно ястие от телешко, едно- от риба, едно-  от пилешко и едно предястие на млечна основа.

  Самото състезание преминава без  дегустация- демонстрират се техника и визия. Пред журито се представя готова продукция, която се оформя на място, като се показват дизайнерски умения и перфекционализъм.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама