Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Ректорът на Русенския университет отбелязва днес своята 60 годишнина

Публикация 01 Nov, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Златна значка и поздравителен адрес получава проф. Велизара Пенчева от академичната общност

  Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева днес отбелязва своята 60 годишнина. Днешният 1 ноември е двоен празник за доказалият се във времено радетел на науката и просветата, добър организатор и новатор. Екипът на Акцент.БГ се присъединява към поздравленията на академичната общност с пожелание за много здраве, лично и семейно щастие и да продължи да държи рула на Академичния кораб в правилната посока.

 Ето и текстът на Поздравителния адрес, подписан от Председателя на Общото събрание чл. кор. проф. Христо Белоев:

  Всеизвестно е,  че такива годишнини предразполагат към равносметка. Но всички ние сме убедени, че изминатият от Вас житейски и професионален път е основание за заслужена гордост и удовлетворение.  

       През годините Вие дадохте блестящ пример за успешно съчетаване на научна, преподавателската, административна и управленска дейност, като Заместник-декан на Факултета за чуждестранни студенти, Ръководител на Катедра Транспорт, Директор на Дирекция Качество на образованието, Директор на Дирекция Развитие, координация и продължаващо обучение, член на Акредитационния съвет на Националната агенция по оценяване и акредитация при Министерски съвет, ръководител на успешно защитили докторанти и сега – Ректор на Русенския университет.

     За нашата Алма Матер е изключителен шанс Вашата квалификация, професионален  и управленски опит да са част от творческия й потенциал! Но ние не по-малко ценим прекрасните Ви личностни качества.

            Скъпа Професор Пенчева,

    Днес Ви поздравяваме и от все сърце Ви желаем крепко здраве, лично и семейно щастие и нови високи професионални постижения!

     Нека съчетанието между младостта на Вашия дух и натрупаната житейска мъдрост носи успех във всички Ваши начинания!

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама