Днес е : Понеделник, 6 Юли 2020

Проф. Халачев в Русе: Защо Ивайло Калфин да бъде президент? Защото е най-добър!

Публикация 18 Oct, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Държавният глава трябва да е дипломат, а Калфин е единствен и доказал се като такъв у нас и пред света

  Българският народ избира президент, не толкова президентска двойка. Затова и нашата кампания е под наслов Калфин- президент!

  Това заяви днес кандидатът за вицепрезидент на АБВ проф. Любомир Халачев на пресконференция в Русе.

  Президентът е важна институция, той е коректив на властта, гарант на народа.

   Халачев разясни най-важните функции на държавния глава – в областта на външната политика, националната сигурност и правото му да говори пред народа и пред депутатите в парламента.

   Президентът като функционер във външната политика трябва да е дипломат, а Ивайло Калфин е единственият между всички кандидати, който е един много добър, доказал се дипломат.  

  Проф. Халачев дори го сравни с братята Кирил и Методий заради факта, че именно Калфин е успял да направи така, че думата евро да я има в Европа и на български език.

  Като особено ценно качество на кандидат- президента, продуцентът и режисьор посочи и възможността на Калфин да разговаря с всички в Европейския парламент заради владеенето му на 5 езика.

  Сред достойнствата му е и това, че е член на бюджетната комисия не от някоя партийна квота, а заради личностните му качества. Калфин може и добре да чете държавния бюджет и това е още едно негово голямо достойнство и предимство.

  Без конкуренция го прави и фактът, че кандидатът за президент на АБВ е работил 3 години в президентството като икономически съветник на президента Георги Първанов. Така той ще може направо да изпълнява своите задължения, а не тепърва да се запознава с тях.

  Всички тези експертни качества го правят най-добрия от всички кандидати за президент, смята проф. Халачев.

  Той изрази убеждението си и прикани аудиторията да се мисли разбираемо и да се избере най-добрия кандидат.

  За разлика от своите опоненти, ако Калфин бъде избран за президент, то първо ще се срещне с колегите си от съседните на България страни, и едва след това ще се представи в Брюксел.

  Президентската институция може да работи по създаване на средна класа в обществото, защото именно тя е независима, но и по тази причина политиците не допускат да я има. Президентът може и ще работи за повече сигурност и спокойствие в страната, каза още Халачев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама