Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Музей на спорта `ЛУИ АЙЕР` отвори врати днес в `БУЛСТРАД АРЕНА`

Публикация 18 Oct, 2016 / akcent.bg

В БУЛСТРАД АРЕНА се състоя днес официалното откриване на съвременния музей на спорта – “Луи Айер“. Идеята за него възникна от екипа на залата.

  Експозицията, която бе представена, включва медали, купи, грамоти, снимки и различни артефакти от историята на спорта в град Русе, която е била основополагаща за цялата страна.

  В музея са представени едни от най-великите спортисти на нашето време, прославяли Русе и страната ни на всички континенти – Любомир Ганев, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, Христо Марков, Таню Киряков, Валентин Йорданов, Нешка Робева, Рахмат Сукра и много други.

   На събитието присъстваха Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, зам. областният управител на Област Русе г-н Валентин Колев, председателят на ОбС проф. д.т.н. чл.-кор. Христо Белоев, диреторът на Държавен архив – Русе  Стефка Маринова, представител на основния инвеститор на БУЛСТРАД АРЕНА  Цветомир Анастасов, мениджърите на БУЛСТРАД АРЕНА  Борислав Велков и  Иван Драндийски, спортисти, спортни клубове и гости.

  “Една идея, която дълги години чакаше своята реализация се осъществи днес”, каза кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов. Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев призова всички родители да доведат децата си и да се докоснат до музея на спорта «Луи Айер».

Д  арителската кампания в БУЛСТРАД АРЕНА продължава да събира ценни спортни предмети, за да разказва подробно историята на спортната дейност в Русе.

  След официалната част Владимир Николов – главен секретар на Федерацията по волейбол и мениджърите на залата Борислав Велков и Иван Драндийски  дадоха пресконференция за предстоящия волейболен мач "Левски" София - "Черно море" БАСК. Той ще се играе на 13 ноември 2016 година, от 18:00 часа, в БУЛСТРАД АРЕНА. Час по-рано на терена ще излязат децата на Русе да играят мач срещу Владимир Николов.

  „Успяхме да привлечем волейболният Левски да играе част от мачовете си в БУЛСТРАД АРЕНА, което за нас е голяма чест и тест за залата, тъй като дългосрочната амбиция е волейболът на национално и международно ниво отново да се възвърне в Русе“, добави мениджърът на БУЛСТРАД АРЕНА Борислав Велков.

   Владо Николов заяви, че залата е готова за предстоящия мач и ще има пълно съдействие от Община Русе за провеждането на Гранд При следващата година.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама