Днес е : Петък, 13 Декември 2019

Близо 7 млн. лева инвестира `Дунарит` в нова технологична екипировка и разширяване на производството през 2016 г.

Публикация 17 Oct, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Средният брутен доход на работещ с включени ваучери за храна към месец август е 1041лв.

Снимки: от 1-5. Авторът  

Близо 7 млн. лева са инвестициите, които Дунарит е влага в разширяване и технологично обновяване на производството си. Това съобщи изп. директор на машиностроителното предприятие със специално предназначение инж. Кръстю Кръстев.

  Средствата са за ремонт и обновление на производствени площи на територията на завода. Част от тях са за нови производствени линии, металорежещи машини за механична обработка с цифрово- програмно управление ЦПУ, робот за заваряване, съвременни италиански машини за боядисване и изпичане.

  Всичко това е продиктувано от растящите поръчки и подписани договори с първокласни дългогодишни клиенти от цял свят, обясни Кръстев.

  Това е наложило и довело до увеличение и модернизиране на производствените мощности за детайли и компоненти за снаредяване и окончателно окомплектоване на произвежданите изделия със специално предназначение.

  Само за 9-месечието Дунарит отчита 80 млн. лева  приходи, като до края на година се очаква да бъде прехвърлена цифрата 100 млн. лева. Това ще е с повече от 10 млн. лева ръст спрямо 2015 година.

  Успешното реализиране на заложените проекти ще продължава да зависи и от успешното партньорство с различни държавни органи и структури, смята изп. директор на „Дунарит“. Това е положително за Русе и за региона  в областта за развитие на българската военна индустрия, както и на приходите от успешната производствена и търговска дейност на дружеството.

  В „Дунарит“ работят повече от 1100 души със средна заплата от 900 лева. Само за последните две години са привлечени на работа повече от 350 работници. Средният брутен доход с включени ваучери за храна към месец август е 1041лв. на месец.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама