Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

25 години ресторант `Болгар`- една непроменена, но успешна традиция, устояваща във времето

Публикация 15 Oct, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

 Снимки: 1,2,3:  За хубаво или не, екипът на ресторант „Болгар“ за четвърт век не е променил нещо съществено като кухня, интериор и обслужване. Определено тук се следва максимата „като върви една работа, не трябва да се разбутва…“

  Триото – Драгомир Жилов, сестра му Валентина Кръстева и майка им Кунка Жилова са превърнали ресторант „Болгар“ в мястото, където традицията се поддържа. А тази традиция е създадена преди 25 години от бащата и съпруг Недялко Жилов, заедно с Пенчо Илиев- култови имена в системата на „Балкантурист“.

  Вероятно заради тази последователност и безкомпромисно следване на традицията клиентелата е постоянна от години, като се обогатява с нови ценители на българската кухня.

  Менюто и премерените цени привличат клиенти с различен статус в обществото- политици, лекари, юристи, банкери, бизнесмени, както и доста кореняци русенци.

 Тук дори доставчиците на се променяни от години- Свинекомплекс Голямо Враново, Бирено борса, Метро и фурна Па- па.

Драгомир и сестра му Валя са връзката с клиентите, напълно взаимно заменяеми 6 дни в седмицата. И двамата са повече от 35 години в барнша, като цялата организация и работа е под техен постоянен контрол.

Но като че ли най- заслужено място във фамилния ресторант има майка им Кунка. Вече 50 години тя разкрива тайните на кулинарията от престижното време на „Балкантурист“ и на здравословното обществено хранене. Но емблематични и ненадминати остават все още приготвените на скара кебапчета и кюфтета. Персоналът също е школувал в системата на „Балкантурист“, успява да допринесе клиентите да се чувстват „добре дошли“ в заведението“.

  Освен заради обедното и вечерното меню, „Болгар“ е предпочитано място за семейни тържества, бизнес срещи, фирмени банкети и др. колективни празнувания.

  Едва ли е нужно да се посочва тел. номер и адрес, тъй като локацията е достатъчно допре позната- Бялата къща зад Халите.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама