Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Откриването и задържането на таланти - следващото голямо предизвикателство пред бизнеса

Публикация 14 Oct, 2016 / akcent.bg

  Откриването и задържането на качествени и подготвени кадри е следващото голямо предизвикателство пред бизнеса. Това показа онлайн проучване на Bloomberg TV Bulgaria по повод Bloomberg конференцията The Next Big Thing, проведена вчера следобед. Форумът, организиран по повод първата годишнина на бизнес телевизията, събра представители на всички индустрии, институициите, лидери на мнение в сферата на икономиката и политиката и предприемачи. С изводите от дискусиите можете да се запознаете на www.bloombergtv.bg.

  Откриването и задържането на правилните хора (41% ) се оказва по-голямо предизвикателство пред бизнеса дори от несигурността и постоянните промени (23%), както и от управлението на риска (16%) и киберсигурността (15%).

  В проучването на Bloomberg TV Bulgaria са участвали над 620 респонденти, 85% от които са участници в реалния бизнес. Изводите от анкетата, които потвърждават на местно ниво глобалния  проблем с недостига на специалисти, мотивираха екипа на Bloomberg TV Bulgaria да подеме специална инициатива. Тя ще бъде фокусирана върху ролята на човешкия капитал и най-вече на талантите в компаниите за успеха на бизнеса. Медията ще даде възможност на цялата бизнес общност да отличи най-ценните хора в екипите си в кампанията "Талантите в бизнеса", която ще стартира скоро в ефира и сайта на Blomberg TV Bulgaria.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама