Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Клиника Дукови сред номинираните най-добри дентални практики в страната

Публикация 07 Oct, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

За първи път ще бъде връчена наградата „Адмира“ като продължение на конкурса „Мениджър на дентална практика”

25 години  и възраст, и време.  За хората – възраст, за бизнеса- време. Но и за бизнеса, и за хората- достатъчно време, в което могат да се видят резултати от кариерно развитие и професионални постижения.

Асоциацията на денталните мениджъри в България взе решение през тази година националният конкурс „Мениджър на дентална практика” да продължи под ново име - „Дентален мениджър на годината”. За първи път са учредени  бизнес награди за зъболекари „Адмира” /това е новото изданието на конкурса, който има вече 7- годишна история/.

Сред  номинираните са само 5 дентални клиники в страната.  Общо 13 са обследваните от журито клиники, кабинети и дентални лаборатории. Журито е 9-членно, експертно и  следва много строги критерии. Оценяват се лидерските умения на мениджъра и степента на безрезервно отдаване към пациентите. Председателят на журито д-р Венета Павлова определя конкурса тази година  като много силен предвид участниците в него.

Освен трите основни категории, има и съпътстващи награди- фамилната практика „Традициите раждат бъдещето“- стойностна награда за извървян професионален път, допълва д-р Павлова. Тази година се забелязва един силен млад дух, голяма фамилна наследственост в много от практиките. Срещнах много млади, амбициозни, мотивирани зъболекари, които искат и работят в България, казва още председателят на журито.

 

Клиника Дукови е единственото лечебно заведение за дентална медицина, номинирано и предложено  от УС на Асоциацията на денталните мениджъри в България АДМБ .

И при посещението на място на  9-членното жури и националното медийно отразяване става ясно, че този избор е напълно оправдан.

Преди повече от 10 години постигнатото днес е било по-скоро една мечта, отколкото изпълнима цел. В национален столичен вестник зъболекарите д-р Валентин Дуков и съпругата му Мария Сапункьова говорят тогава за своите бъдещи планове, като по-скоро ги определят като добро пожелание. Но времето показва, че амбициите и професионализмът се оказват достатъчно реални, за да има в Русе модерно оборудвана и отговаряща на европейските стандарти дентална клиника.

За успеха и са нужни две основни неща- добър мениджмънт и също толкова добри специалисти, работещи с най- съвременна апаратура.

Началото на  тази успешна дейност слага д-р Дуков- орален хирург. Малко по-късно към него се присъединява и д-р Мария Сапункьова, а вече 7 години фирмената политика защитава и дъщеря им- д-р Веселина Дукова.

   Мениджмънтът на разрасналата се вече Клиника Дукови е поверен на бизнес уменията на д-р Сапункьова. Още в самото начало на фирмената дейност тя успява да подбере и организира един перфектно работещ екип. Постоянно търсеща иновативни технологии, които да минимизират човешкото присъствие, тя взема правилните управленски решения. Работата и налага освен да поддържа успешна лечебна дейност, да търси развитие чрез курсове и специализации в областта на управлението. На д-р Сапункьова се пада и нелеката задача да комуникира с персонала на ниво, различно от колегиалното. И за всичко това тя успява и намира баланс, който кара всички да гледат в една посока.

В момента в клиниката работят млади, но вече доказали се специалисти- 8 стоматалози, 7 дентални асистенти и един офис мениджър.  Дейността се осъществява в две бази, като едната работи предимно с НЗОК, а в другата се реализират високо специализирани дейности.

Д-р Дуков е един от първите орални хирурзи в града, който успешно поставя на все повече пациенти от Русе и региона импланти. Специализирал е в Германия, Франция, Италия, Израел. Притежава сертификат за водене на курсове и обучения по имплантология от немска и италианска водещи фирми в тази област.

Младата д-р Веселина Дукова специализира в областта на ортодонтията /клон от денталната медицина, който се занимава с правилното и естетическо подреждане на зъбите/.Тя успешно е завършила първия двугодишен модул при израелски професор и и предстои обучение с цел защита на специалност.

Всеки един от другите стоматолози- д-р Ангелова, д-р Слатински, д-р Елениновска, д-р Милчев, д-р Лазарова, имат своето отредено място в колектива на Клиника Дукови. Пак преди близо 10 години при медийно отразяване, д-р Дуков „изстреля“ една програма за развитие, която по-късно сам определи като свърхамбициозна. Но при направената равносметка се оказва, че сега под тази програма може да бъде сложено клеймо ИЗПЪЛНЕНО. Затова  работещите в клиниката специалисти се чувстват удовлетворени от факта, че с труда си и с постоянно развиващия се професионализъм  са превърнали една мечта, не в цел, а  в реалност.

Клиниката разполага с 3 D скенери, високо енергийни лазери, CAD/CAM оборудване и други технологични апарати. Това дава допълнителна възможност към високия професионализъм да се поставят максимално правилни диагнози и да се извършват нужните лечебни процедури.

По време на успешната си кариера съм разбрал, че липсата на ежедневно обучение в новостите те прави недостатъчно компетентен и изоставащ специалист. Затова продължаваме да участваме във всички актуални курсове и конгреси в страната и в чужбина, споделя д-р Дуков.

В своята дейност денталните лекари от клиниката успешно си партнират със специалисти от свързани с работата им медицински специалности- кардиолози, алерголози, дерматолози и др. Така пациентите получават вярната диагноза и сигурност за правилното лечение.

    Тържествената церемония по награждаването на победителите ще се състои на днес, 8 октомври  в столицата в хотелски комплекс Маринела.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама