Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Четвърт милион отпусна правителството на Русенската митрополия за храма `Всех Святих`

Публикация 04 Oct, 2016 / akcent.bg

Средствата ще са достатъчни, за да може да бъде завършен окончателно догодина

   Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 13,575 млн. лева. От тях 7 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на мерки за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Разчетени са и 5,115 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна.

   За ремонта на храм „Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лева.Средствата ще бъдат предоставени на Русенската митрополия и ще бъдат изразходвани за подмяна на настилката, изписване на иконостаса и др. довършителни дейности.

  Община Русе със свои средства ще оформи инфраструктурата около храма, а комуналните дружества като ВиК и Топлофикация също ще участват активно.

За награди на спортисти за постигнати призови класирания на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. са одобрени 100 хил. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта.

   Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер 860 хил. лв. за закупуване на нов компютърен томограф за Военномедицинска академия, с цел извършване на качествени и в пълен обем здравно-медицински услуги и профилактични дейности по опазване здравето на населението.

  По бюджета на Министерството на културата за консервация и реставрация на обект „Голямата базилика“ в Археологически резерват „Ранносредновековен град Плиска“ са разчетени 250 хил. лв.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама