Днес е : Вторник, 6 Декември 2022

Бившият ректор на НАТФИЗ Любомир Халачев е номиниран от АБВ за вицепрезидент

Публикация 02 Oct, 2016 / akcent.bg

   Проф. Любомир Халачев е кандидатът за вицепрезидент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, съобщи лидерът на АБВ Георги Първанов в събота. Халачев е преподавател в НАТФИЗ и бивш нейн ректор в периода ноември 2011 г. - декември 2015 г. От 2014 г. е председател на Гражданския съвет към АБВ.

   „Обръщаме се към всички хора, които искат да държат съдбата си в своите ръце. Дори в условията на демокрация, в която ние живеем, истински се ползват от демокрацията само тези хора, които могат да мислят, тези хора, които разсъждават, които знаят какво искат. Това са свободните хора. Останалите не са свободни, те са пуснати временно на свобода“, заяви Халачев.

   "Проф. Любомир Халачев е човек, който е много свързан с духа, с духовността – нещо, което за мен е изключително важно не само в кампания, но и президентската институция да бъде силна по тези теми. Има много неща, които периодично в обществото избухват като теми и реакции, но това, което е изключително важно за мен е в президентската администрация да има тази постоянна линия, този траен ангажимент, свързан с духовността, изкуството, образованието, които са много важна част от българското самосъзнание и единството на българския народ, на българските граждани, независимо дали са в страната или чужбина“, коментира и кандидат-президентът Ивайло Калфин. 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама