Понеделник, 2 Октомври 2023

Атака организира и проведе предколеден турнир по шах

Атака организира и проведе предколеден турнир по шах
Публикация   15:19     06 Дек, 2010 /     akcent.bg   /     502

Първият треньор на Веско Топалов- Димитър Синабов бе гост

 

През изминалия уикенд структурата на партия Атака в Русе проведе предколеден шахматен турнир под мотото „Да си върнем България!”. Събитието бе открито от заместник- председателя на партията Десислав Чуколов и народния представител д-р ик. Любомир Владимиров.

В събота бе основния турнир, като в него се включиха 13 участници и бе използвана швейцарската система в 5 кръга с контрола на състезател от 30 минути. Победител стана мс Николай Йорданов – 4.5 т. от 5 партии, следван от Николай Петков с 4 т.. С по 3 точки завършиха: Росен Върбанов, Кънчо Кънев, Йордан Йорданов, Милен Райчев и Росен Димитров. Паралелно с основния бе проведен и детски турнир, който убедително бе спечелен от красивата Виктория Манолова с 4т. от 4 партии, следвана от Михаела Петкова – 3 т. и Билян Русев с 2 т.

В неделя се състоя и блиц турнир, съпроводен от решаване на шахматни задачи. Участниците бяха наградени с предметни награди и грамоти. Към наградния фонд имаше и две специални награди, които не се дублират – за най-емоционална партия и за най-добре класиран местен шахматист!

На турнира присъства и първият треньор на световно известния русенски шахматист Веселин Топалов – Димитър Синабов. Всички участници бяха категорични, че партия Атака допринася по изключителен начин за възраждането на тази благородна игра в европейския град Русе.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha