Днес е : Вторник, 26 Януари 2021

Мис Национален отбор- не просто конкурс за красота, а спектакъл с кауза

Публикация 28 Sep, 2016 / Румен Николаев

Ваня Запрянова и русенката Радост Стоянова влязоха в светлината на „прожекторите“ днес при представяне на голямото събитие Мис Национален отбор, което ще се проведе на 20 ноември в зала Булстрад Арена.

 Мис Национален отбор /волейбол/ Ваня Запрянова и русенката Радост Стоянова влязоха в светлината на „прожекторите“ днес при представяне на голямото събитие Мис Национален отбор, което ще се проведе на 20 ноември в зала Булстрад Арена.

  Това няма да бъде традиционен конкурс за красота, а конкурс с кауза, един запомнящ се спектакъл, обяви на пресконференция организаторът на събитието Маги Георгиева.

  Няма да се избират просто три красиви момичета. След това те ще продължат да подкрепят спорта, който представляват, ще бъдат негови посланици. Победителките ще бъдат талисман на отборите и ще посрещат гостите, пременени в национални носии.

  Водещ на конкурса ще бъде Орлин Павлов, със специалното участие на Калин Вельов и Нина Николина, на Габриела Йорданова и Русенската филхармония, на рапърите Пламен и Иво и др.

  Програмата предвижда 16 претендентки да преминат през 5 тура- в автентични костюми, изработени от студенти по дизайн в Националната художествена гимназия, тур по бански, в официално облекло.

Новото ще е дефиле Мулен руж, което ще препраща към столицата на Европейското първенство по футбол. И финалът ще бъде тур в спортни облекла в стил „степ акробатика“, разказа Маги Георгиева.

  Спектакълът наистина надхвърля рамките на един традиционен конкурс за красота. Преди това русенските училища и Русенския университет ще излъчат по един талант, които също ще дефилират на сцената преди основното събитие. Това се прави, за да бъде подкрепен спортът като мисия в  отделните групови и индивидуални спортове, обясни консултантът Иван Мауров.

  Изборът събитието да се случи в Русе е първо, заради привлекателната енергия на града, на неговата публика, каза още Маги Георгиева. Както и заради условията, които дава за подобна изява зала Булстрад Арена. И не на последно място фактът, че Русе е европейски град на спорта 2016, добави зам. кметът Иван Григоров.

  Една от трите победителки ще представи страната ни на Мис Вселена на 30 януари догодина във Филипините.     

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама