Понеделник, 25 Септември 2023

Клинтън е победител показва спешно изследване на CNN

Клинтън е победител показва спешно изследване на CNN
Публикация   07:52     27 Септ, 2016 /     akcent.bg   /     771

Първи сблъсък: Хилъри срещу Тръмп - най-интересното

  Очакваният първи пряк сблъсък между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп не донесе никакви изненади. Той премина под знака на старите обвинения един срещу друг. В същото време в дебата липсваха нови идеи, които да убедят американците за кого да глусават. 

  Дебатът бе наблюдаван от около 100 милиона зрители, което е рекорд в президентските кампании в САЩ. Любопитството основно се изразяваше в очакването кандидатът на републиканците да изпусне нервите си, но това така и не стана. Хилъри спокойно очакваше опонента си да направи груба грушка, за да го захапе, но и това не се случи.

  Двамата си разменяха остри реплики от стария арсенал в продължение на 90 минути в залата на университета Хофстра, щата Ню Йорк.

  Тръмп повтори тезата си, че Хилъри няма да издържи на темпото, ако стане президент. Освен това според него тя не можела да сключва сделки, изгодни за страната. Бившата дипломатка номер 1 на САЩ веднага отговори, че когато предприемачът обиколи 112 страни по света и води преговори, тогава да говори. 

  Мадам Клинтън открито заяви, че цялата кампания на Тръмп е била основана на "голяма расистка лъжа", а именно, че президентът Барак Обама не бил роден в САЩ. Тръмп пък й отговори, че е поставила сигурността на страната в огромен риск като е използвала частната си електронна поща за държавни дела.

  Двамата се захапаха и на тема безработица, икономика и международна политика. Той обеща да разкрие нови 10 милиона работни места, а тя - 3,5 милиона. Тръмп обвини Хилъри, че е създала хаос в Близкия изток и заяви, че САЩ не могат да помагат на всички по света, без да получават за това отплата. "Не сме световен полицай", каза републиканецът.

Русия и Путин напълно отсъстваха от дебата, независимо, че през цялата кампания на двамата претенденти те бяха в центъра на вниманието.

  Накрая опонентите бяха попитани дали ще признаят вота на американските граждани. Хилъри отговори, че вярва в демокрацията и призова всички да гласуват за бъдещето, а Тръмп леко се усъмни дали няма да има машинации и манипулации, но подчерта, че ако Клинтън спечели, той ще я подкрепя като президент на САЩ.

  Спешно допитване, направено по поръчка на Си Ен Ен показа, че победителят от първия дебат е Хилъри Клинтън.

Следващият дебат е на 9 октомври.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha