Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

20 на сто повече време за круизи предвижда

Публикация 21 Sep, 2011 / Р. Николаев

Около 150 кораба се очаква да окустират до края на годината в порт Русе

 В края на лятото  русенската фирма „Дунав турс”АД  все още не е приключила  туристическия си сезон.  Стремежът на дружеството е и през тази година той да бъде удължен  до края на декември, а общият брой експлоатационни дни на корабите да достигне двеста и осемдесет.  Това е двайсет процента ръст в сравнение с миналата година.  

Доразвихме и разширихме предлагането на предколедни, коледни и новогодишни круизи. Можем да твърдим, че вече трайно сме се утвърдили и на руския пазар, тъй като всяка година организираме за тях новогодишни круизи по различни европейски дестинации”- каза изпълнителният директор на дружеството Катя Стоянова

 Освен традиционните речни дестинации през  тази година от русенската фирма са заложили и на нови реализации – използване на корабите  като хотел в Страсбург  по време на предколедните базари.
  Въпреки глобалните икономически промени речната круизната индустрия продължава да се развива с положителен ръст всяка година. Нараства броят на речните пасажерски кораби и предлаганите дестинации. Налице е засилен интерес  към круизните пътувания в долния участък на река Дунав – пътувания до Делтата на реката. В българската част на Дунав круизите спират единствено във Видин и Русе. През 2011 година в пристанище Русе се очаква да акостират около  150 круизни кораба, а допреди няколко години броят им е бил под 100.

   Традиционно пасажерите са от Германия, но през този сезон петте кораба на „Дунав турс” АД бяха предпочетени и от швейцарци, французи ,холандци и руснаци. Българските туристи вече разбраха ,че круизните пътувания са достъпни, а специално за тях в края на октомври се организира седем дневно пътуване от Виена до Русе, а в средата на ноември осем дни по реките Дунав и Майн.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама