Днес е : Неделя, 27 Септември 2020

Параолимпийските игри в Рио бяха официално закрити

Публикация 19 Sep, 2016 / akcent.bg

Фото: БГНЕС

  Параолимпийските игри в Рио де Жанейро официално бяха обявени за закрити, на церемония на легендарния стадион "Маракана". Представлението бе посветено на любовта на бразилците към музиката.

   "Мисията е изпълнена... бразилците никога не се предават", заяви председателят на организационния комитет за Рио 2016 Карлос Нузман, намеквайки за многобройните трудности при подготовката за Олимпиадата и Параолимпиадата.

   Президентът на Международния параолимпийски комитет сър Филип Крейвън благодари на бразилците за топлия прием и също така поздрави всички участници в Параолимпиадата за уникалните им качества. За добрата организация на съревнованията в Рио Международният параолимпийски комитет ще връчи на Рио параолимпийски орден, най-високата награда на организацията. Крейвън обяви Игрите за закрити и връчи параолимпийския флаг на представители на следващата Олимпиада в Токио.

   България приключи с един медал - златен, който бе завоюван от Ружди Ружди в тласкането на гюле.

   Това отреди на страната ни 60-о място в крайното класиране. Китайските спортисти със смазващо превъзходство станаха първи в класирането по медали със 107 златни, 81 сребърни и 51 бронзови. Втори се наредиха параолимпийците от Великобритания (64, 39, 44), трети са тези от Украйна (41, 37, 39). /БГНЕС
 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама