Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

Борисов в Русе: Парите за пътя Русе- Бяла ще отидат за руския реактор за АЕЦ Белене и американските Марици /Обновена/

Публикация 17 Sep, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Премиерът изрази убеденост независимата съдебна система да потвърди санкцията срещу Монтюпе, отрече да има натиск върху правителството отвън. Стартът на европейската полиция ще бъде даден от България

 

  Пари за пътя Русе- Бяла няма. Независимо от високата събираемост и постъпленията от над 3 млрд. лева в бюджета от ограничената контрабанда на цигари и от ДДС, над 2 млрд. и половина лева ще отидат да престъпни сделки. Това заяви днес на връх  християнския празник Вяра, Надежда, Любов пред новата църква в Басарбовския манастир премиерът Бойко Борисов.

Запознат съм с проблема за замърсяването на въздуха над Русе, каза още пред медиите Бойко Борисов. Докладвано му е за действията, които е предприел кметът, включително и намесата на прокуратурата. Наложена е на „Монтюпе“ най-голямата възможна санкция, е потвърдила екоминистъра Евелина Василева.

Дали ще падне тази санкция? Нали съдебната система е независима, нали съдиите, които ще решават, живеят в Русе. С цялото ми уважение към тях, но ако не им мирише,  да я отменят, ще се съобразим в решението, каза още премиерът.Той отрече върху правителството да е имало международен /френски/ натиск по повод липсата на адекватна реакция на национално ниво.

Борисов коментира ситуацията около бежанската криза, мястото на страната ни в тази ситуация и високата оценка, която България и лично той получават за справяне с опазването на границата.

Колкото до Чакалнята на еврозоната- това е процес, който се прави тихо. Банкерите, финансовите институции, не обичат публичните изказвания. … Всички казват: България веднага в Шенген! Само че днес това не е нашият интерес. С  доста чувство на достойнство отговарям – по нататък!

Страната ни най-добре се справя от Гърция, Италия, Финландия и затова комисарите начело с Доналд  Туск ще дойдат в България, където ще бъде даден стартът на Европейската гранична полиция, похвали се премиерът.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама