Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Поредна обновена учебна зала представи Русенският университет

Публикация 16 Sep, 2016 / akcent.bg

   Студенти от два факултета – Аграрно-индустриален и Природни науки и образование вече провежат часове в откритата официално днес зала за обучение на катедра „Промишлен дизайн“. В нея се преподават дисциплини, свързани с изобразитетелното изкуство – рисуване, изобразителни техники, цветознание, история на изкуството и дизайна и др. 

  Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание и председател на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев, деканът на Аграрно-индустриалния факултет проф. Генчо Попов и областният управител на Област Русе – доц. Стефко Бурджиев прерязаха лентата на официална церемония. 

   „Преобразихме това пространство с помощта на ректорското ръководство и на дарителите.“ - каза при откриването на залата ръководителят на катедра „Промишлен дизайн“ доц. Цветомир Конов. В сградата на бившия учебно-производствен завод са подменени дограми и изолации, помещенията са обновени и напълно преобразени за нуждите на образователния процес. Външните ремонти са продължили пет години, а обзавеждането и вътрешните ремонти - още две.

   „Голямата благодарност тук е за катедра „Промишлен дизайн“! - каза председателят на Общото събрание на университета – чл.-кор. проф. Христо Белоев, който по време на ректорския си мандат започва обновяването на пространството. - Те показаха как с целенасочени усилия, работа с дарители и помощ от университета могат да направят нещо наистина полезно за студентите и красиво от естетична гледна точка.“

   Залата е с площ 170 кв.м. и в нея има освен работни места за студентите, така и кабинет за преподавателите. Помещението е ремонтирано със средства на Русенския университет, а дарители са помогнали за оборудването на помещението.  – работните маси са от Малтийския орден, стативите и оборудването е от частни дарители.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама