Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Филипинският президент нарече Обама `кучи син`

Публикация 06 Sep, 2016 / akcent.bg

Президентът на САЩ отмени планираната среща с Родриго Дутерте

   Президентът на Филипините Родриго Дутерте, който е известен с цветистия си език и наскоро нарече посланикът на САЩ в страната си „гей“, не пощади и президента на Щатите Барак Обама, пише Би Би Си.

   Обама отмени срещата си с Дутерте, която трябваше да се състои в рамките на срещата на върха на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия, а конкретната причина – наречен е „кучи син“.

  Думите на Дутерте са изречени в отговор на обещанието на Барак Обама по време на срещата между двамата да повдигне въпроса за извънсъдебните убийства, свързани с наркотици във Филипините.

   Сега Родриго Дутерте съжалява за словата си. „Докато непосредствената причина (бел. ред. за отмяната на срещата) са силните ми забележки по повод въпроси в пресата, които предизвикват безпокойство, ние също така съжаляваме, че всичко това излезе като лична атака срещу президента на САЩ“, обявиха в официално изявление откабинета на Дутерте.

  Обама пристигна снощи в столицата на Лаос и бе посрещнат с военни почести под проливния дъжд пред президентския дворец във Виентян, където се срещна с държавния глава Бунханг Ворачит.

  Като призна проблемната история на отношенията с Лаос, Обама заяви, че разговорите им ще се фокусират върху бъдещето. Обама е първият действащ американски президент, който посещава страната.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама