Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Депо за ремонт на локомотиви бе открито в Русе

Публикация 02 Sep, 2016 / akcent.bg

Снимка: Акцент БГ

  На 01 септември, единственият производител на локомотиви у нас, русенскта компания „Експрес сервиз” откри официално разширение на завода си в района на  гара „Образцов чифлик”.

  Лентата на новия завод прерязаха Анастас Колев – управител на „Експрес Сервиз“, Пламен Нунев, Пламен Стоилов и Велик Занчев.

  Новооткритото депо разполага с различни по вид ремонтни канали, повдигателни съоръжения и друго съвременно оборудване.

  То е част от разширението на единствения в България специализиран завод за производство на локомотиви.

   Първият етап от инвестицията, който вече е изпълнен, е на стойност около 5,6 млн. лева. В депото ще работят 60 души и ще може да се прави едновременен ремонт на осем локомотива.

  Предстои изпълнението и на втория етап, по време на който ще бъде изградено депо за ремонт на електрически и дизелови мотрисни влакове. Инвестицията ще бъде на стойност 7 млн. лева. В депото ще работят 40 души, като се предвижда едновременен ремонт на 10 локомотива.

  Бизнесът е основан на 150 години опит и традиции в локомотивостроенето и локомотивния ремонт в Русе. В предприятието се трудят 130 души квалифициран персонал. Фирма „Експрес сервиз“ е известна вече по цял свят с малките маневрени локомотиви, които произвежда, както и има лиценз за ж. п. оператор и ремонт на локомотиви. В завода се ремонтират локомотиви, превозващи над 50% от ЖП товарите у нас.

  Събитието уважиха Пламен Нунев- народен представител от 19 МИР, Валентин Колев- заместник областен управител на област Русе, Пламен Стоилов- кмет на община Русе,  Даниела Шилкова- заместник-кмет „Икономика и инвестиции“, инж. Димитър Наков- заместник-кмет „Устройство на територията“, Велик Занчев- председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, бизнес партньори и клиенти на фирмата.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама