Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Олимпийските игри в Рио де Жанейро бяха официално закрити, щафетата вече е в Токио 2020

Публикация 22 Aug, 2016 / akcent.bg

Фото:Ройтерс

  Дъждът валя едновременно в Токио и в Рио де Жанейро по време на закриването на Олимпийските игри в Бразилия и предаването на олимпийското знаме на столицата на Япония, предаде БГНЕС. И докато към Токио се придвижваше тихоокеански тайфун, в олимпийската столица вятърът и дъждът принудиха организаторите да раздадат дъждобраните. По-късно дъждът постепенно, но като част от шоуто угаси олимпийския огън.

  Пъстра картина върху гигантски екран. Така изглежда шоуто около тържественото закриване на Игрите в Рио де Жанейро. Картините и светлините се редуват и преплитат с изпълнения на живо и всичко това сред светлини и обемни образи, истински и електронни.

  Истински бе премиерът на следващата страна домакин - Япония - Шиндзо Абе, който се превърна в електронния Супер Марио, за да премине през центъра на Земята от Токио до Рио и да поеме топката (в случая червена и светеща) от Бразилия.

  Награждаването на олимпийските маратонци и официалната част със знамената и речите на кмета на Рио де Жанейро и на председателя на Международния олимпийски комитет Томас Бах, присъствието на губернаторката на Токио Юрико Койке. Дори това стана част на стадиона "Маракана" от типичния бразилски микс на радост и веселие, но в добре изработено и организирано шоу.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама