Събота, 30 Септември 2023

Ирина Бокова в топ 10 на най-влиятелните жени в света

Ирина Бокова в топ 10 на най-влиятелните жени в света
Публикация   20:40     15 Авг, 2016 /     Economic.bg   /     557

   Генералният секретар на ЮНЕСКО българката Ирина Бокова попадна сред 10-те най-влиятелни жени в света, пише изданието "Дейли Мейл".  

   Лидер в класацията е германският канцлер Ангела Меркел, която през 2013 г. започна третия си мандат. Мнението й има голяма тежест при финансовата, икономическата криза, политически въпроси, както и миграционни.
 
  Втората позиция е за втория министър-председател жена на Великобритания - Тереза Мей. Тя зае поста след като Дейвид Камерън се оттегли заради гласуването на британците да излязат от ЕС. 
 
   Бившата първа дама на САЩ и настоящ кандидат-президент Хилари Клинтън е третата най-влиятелна жена в света. След нея се нарежда 71-годишната носителка на награда за мир от Мианмар Аун Сан Су Чи, лидер на Националната лига за демокрация. 
 
   Петата позиция е за Елън Джонсън Сърлийф, политик и 24-ти президент на Либерия. Печелила е Нобелова награда за мир, пише 24 часа. 
 
   Топ 10 в списъка се допълва от Мишел Бачелет, президент на Чили от 2006 до 2010 г., Кристин Лагард, първата жена шеф на Международния валутен фонд, Джанет Йелън, председател на Федералния резерв на САЩ, Ирина Бокова, главен секретар на ЮНЕСКО и Маргарет Чан, директор на Световната здравна организация. 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha