Днес е : Събота, 6 Юни 2020

Ивет Лалова отказа полуфинала на 100 метра

Публикация 14 Aug, 2016 / akcent.bg

Заради обадила се контузия спринтьорката решила да не рискува дисциплината 200 м

  Ивет Лалова не стартира в полуфинала в спринта на 100 метра на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Причината - контузия, която се обадила след първото бягане. 

  Дълго преди олимпиадата Ивет обяви, че неин приоритет на игрите е дисциплината 200 м, сериите за която стартират в понеделник. А след първия в късия спринт ден по-рано Лалова каза, че е изпълнила целта си на 100 м. Тя попадна в много тежка полуфинална серия с три от най-силните спринтьорки в света.

          Ето какво написа Ивет Лалова в профила си във фейсбук:

  "Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100м вчера и втори евентуален такъв днес бих изложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100 м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%."

   Олимпийска шампионка в късия спринт стана Илейн Томпсън от Ямайка с 10,71. Второто място е за американката Тори Бюи - 10,83, а досегашната №1 в дисциплината Шели-Ан Фрейзър завърши трета - 10,86

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама