Днес е : Понеделник, 24 Февруари 2020

Даниела Везиева: Местната власт е на ход за привличане на инвестиции

Публикация 08 Aug, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Държавата е създала условия за привличане на компании, необходима е стратегия за развитие по места, твърди зам. министърът на икономиката

  Държавата е създала необходимите нормативни и законови предпоставки за привличане на инвеститори в България. Това заяви зам. министърът на икономиката Даниела Везиева пред Акцент.БГ. Интерес към Русе определено има от големи международни компании, въпрос на презентиране и приоритети на местната власт е те да бъдат привлечени. Градът ни продължава да бъде предпочитан преди всичко заради локацията си, каза още Везиева.

  Както вече Акцент.БГ писа, към Русе проявяват все по-често фирми от IT сектора и в тази връзка през есента ще се проведе форум с компании от бранша.

  От особена важност за това какви компании може да предпочетат града ни и региона е да има ясна визия дали тук ще се развива, машиностроене, химическа промишленост и туризъм. Тогава много по-лесно ще бъдат решавани редица проблеми на потенциалните инвеститори.

  Колкото до негативните тенденции, които бяха отчетени при последната среща в Русе по ИНТЕРЕГ със зам. министър Деница Николова, Везиева уточни, че не е оптимист относно успеха на проекти с румънско участие, още повече, в които северната ни съседка е водещ партньор.

  Има достатъчно финансов ресурс, който би могъл да се използва от страна на малкия и на средния бизнес, смята Везиева.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама