Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Албена инвестира 25 млн. в петзвезден хотел Парадайс блу в центъра на комплекса

Публикация 02 Aug, 2016 / Албена

Нови безотпадни технологии ще подобрят средата и екологията в комплекса

Интервю с Маргита ТОДОРОВА, търговски директор на к.к. Албена- част II

   Г-жо Тодорова, каква е сегашната политика на дружеството като като публично, има ли движение на основните акционери?

  Продадохме чрез фондовата борса частта си в Албена инвест  холдинг, но в Албена АД съществена смяна на акционерите няма. Акциите на дружеството също са на борсата и всеки, който има интерес и свободни пари, може да купи. Имаме стабилна политика спрямо акционерите, като тази година по решение на общото събрание ще бъде раздаван дивидент.

   По отношение на инвестиционната политика на Албена АД- започнато е изграждането на нов, петзвезден хотел в центъра на комплекса, на мястото на старите Доростор и Камелия. Неговото име ще бъде Парадайс блу и смея да твърдя, че ще бъде един от най-добрите петзвездни хотели на Черноморието.

    И да не пропуснем най-любопитния за журналистите въпрос, на колко пари ще възлезе тази инвестиция?

   Около 25 млн. лева.

   Впечатление прави фактът, че една не малка част от туристите идват ежегодно, някои от тях пет и повече години.

Да, така е. Изборът на един и същи хотел и едно и също място показва, че те са доволни и получават тази услуга, която очакват…

      Ние работим в посока на увеличаване на безотпадните технологии. За следващата година сме изготвили една цялостна политика на екологично поведение, където са застъпени основни мерки. Тук влиза спестяване използването на природните ресурси- допълнително намаляване на разходите от ел. енергия с инсталиране на повече от 3000 кв. м. соларни панели, с които ще произвеждаме ток и топла вода.

   Отпадъчната храна от ресторантите отива в инсталацията за биогаз и производство на ел. енергия. Работим за намаляване разходите на вода чрез модерни съоръжения  в сервизните помещения. Отделно смятаме по-голямата част от превозните средства, които са комплекса, да се задвижват също със соларна енергия. Възнамеряваме да намалим броя на влизащите в комплекса автомобили, като се направят буферни паркинги в началото на КПП-та. Да уточним, че това е програма, която е със средносрочен характер.

    Няма как да не стане въпрос за мястото на русенските туристи в Албена. Те като че ли идват тук целогодишно вече?

 Да, наистина е така. Русенци посещават  Албена не само в главния сезон, но и ползват и извън него възможностите на нашите спа центрове, за съчетаване на почивката с лечение… През следващата година Фламинго гранд ще бъде свързан с Медика с един покрит мост и пози начин гостите на хотела ще могат да ползват услугите на големия балнеолечебен център.

  Гостите от Русе предпочитат и идват както за 5 и 7 дни, така и за уикенд почивка.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама