Събота, 30 Септември 2023

ОНЛАЙН ТЪРГЪТ НА ПЕНФОЛДС ПОСТИГА РЕКОРДНИ ЦЕНИ

ОНЛАЙН ТЪРГЪТ НА ПЕНФОЛДС ПОСТИГА РЕКОРДНИ ЦЕНИ
Публикация   15:17     04 Дек, 2010 /        /     470

Две пълни колекции на Пенфолдс Грейндж (1951-2002) – най-известното австралийско вино – реализира общо $308,000 на онлайн търга на Пенфолдс, организиран от Лангтон в Мелбърн. Една бутилка Грейндж от реколта 1951 се продаваше за $51,000 – почти рекордна цена и най-добрият резултат от години насам. Многото наддавания и силната конкуренция от колекционерите на вино, ресторантьорите и търговците на вино илюстрират истинската сила и издържливост на вината от марката Пенфолдс.

Стюарт Лангтон, Управителен Директор и винен специалист – аукционер ни съобщи, "Пенфолдс, особено Грейндж, винаги са се представяли добре и при оживен и при замрял вторичен пазар. Колекционерите вино и винените ентусиасти много обичат нашите вина. Пенфолдс поддържа имидж, съсредоточен върху голяма продукция, където качеството, приемствеността и наследството се считат са жизнено важни. Това е една много добра репутация.

"Днес виното Грейндж е смятано за едно от най-важните вина в световен мащаб, които конкурират отличните първокласни реколти на Бордо и Бургундия. Виното от реколта 1955, която реализира печалба от $2,795 беше описано от Уайн Спектейтър като едно от най-добрите вина на 20-ти век. Грейндж е печелило такива високи награди многократно и е единственото вино – херитидж, което фигурира в списъка на Южния Австралийски Национален Тръст. То също оглавява влиятелната и международно призната ‘Класификация на Австралийските Вина на Лангтон’."

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha