Събота, 30 Септември 2023

Стават ли по-добри вината с „напредването на възрастта им“.

Публикация   15:17     04 Дек, 2010 /        /     452

Вероятно знаете или си мислите, че знаете, че вината стават по-добри с „напредването на възрастта им“. Но откъде сте сигурни? Вероятно не благодарение на опитването на голям брой висококачествени престояли вина от различни винарни.

Вместо това може би по-скоро се доверявате на някой „винен сноб“, който, преди да отпие, върти чашата, подушва и жабури с първата глътка, пише Ройтерс.

Такива твърдения обаче са доста неподходящи, освен за онези, които претендират да бъдат винени сноби. Дори и виното наистина да става по-добро с времето, тази информация може да ви послужи само ако:

1) може да намерите бутилка добро отлежало вино сега

2) може да си позволите да направите експеримент, да купите бутилка и да я съхранявате през следващите 10-20 години, за да проверите твърдението

3) имате подходящите условия да съхранявате вино

4) има как да разберете коя реколта в миналото е била особено добра, разполагате с бутилка от това вино и разполагате с време, за да определите след това дали наистина си е заслужавало чакането.

Доброто вино се пие всеки ден и то обикновено от хора, които са щастливи, че не се налага да чакат десетилетие или две, за да отворят бутилка качествен червен елексир.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha