Събота, 30 Септември 2023

Пасажерите на м/к София на

Пасажерите на м/к София на
Публикация   18:22     21 Авг, 2011 /     Румен Николаев   /     427

Българска сватба радва чужденците, въодушевява ги скеча на екипажа  сн1 /Победителката в конкурса получава своята награда- майсторски приготвена торта/


   Забавленията  на кораба  за част от свободното  време на пасажерите  са нещото, което до голяма степен освен храната ги кара да предпочетат този кораб и този круиз. Едно от тях е провеждането на конкурса Лейди София. Традиционно той се състои от избор на трима мъже, които пък харесват и избират три дами. Така двойките се борят за спечелване на първото място.

Конкурсът протича в четири етапа. Първият е за креативност всяка една от претендентките за титлата трябва да направа на мъжа, който я е избрал, прическа  с подръчни средства. Често дамите не срещат особено затруднение в това задание, тъй като количеството коса е силно редуцирано. След това идва  и адекватен избор на име на самата прическа.

Следващ етап в конкурса е демонстриране на танцувални умения- валс и туист. Тук също има специфични условия – при валса участващите двойки трябва да  задържат между челата си без помощта на ръце ябълка, а при туиста- да не прекъсват целостта на пръчка от спагети, докато танцуват, т.е. да запазят целостта и без да я счупят. В третия кръг или третата игра участват само жените… защото сега трябва  да целунат колкото се може повече мъже от публиката за 30 сек. И последната е  пак по двойки- под звуците на  любовна ария от Моцарт трябва да се покаже сценично театрално майсторство. В края на конкурса думата има публиката.

Така на последния конкурс победителката стана за първи път австралийска дама Жозефин Мари, с подгласнички две германки-представителки на най-големия контингент туристи.

    Но най-харесвано като че ли остава скеч шоуто на екипажа. Вероятно заради това, че  е неподправено, нито един път не се повтаря едно и също и всяко изминало представление следващото става все по-добро. По време на шоуто салонът е пълен и е изключено да се намерят празни столове.

Част от екипажа представя испански танц, популярна немска песен, обслужване на дами в италиански ресторант във времето, поздрави на различни езици, псевдоакробати намират изява с доста забавни изпълнения.

Но като че ли  гвоздея на програмите остава изпълнението на „Лебедово езеро” от  Теодор, който  е готвач, Красимир – също, Иво- сервитьор / той играе умиращия лебед/ и  Даниел.

Пиратската вечеря е по време на единствената вечер, в която сервитьорите са облечени в обичайното за морските разбойници. Очакването на част от пасажерите е да не бъдат плячкосани / да не ги ударят в сметката/.  Туристите- също се подготвят за тази емоция- обличат се атрактивно, мацат се повече от ежедневното и носят в ресторанта повече от обичайното настроение. Но Мартин и тук показа добри артистични способности /или просто не му се налагаше да играе/- успя да увлече част от клиентите, които обслужва до такава степен, че двама от тях почти го отмениха от служебните задължения.

Последната вечер от круиза на пътниците се представя фолклорна програма и това се случва последната вечер. В оригинални носии се играе българска автентична сватба. Булката и младоженеца са Ралица и Теодор. Сватове им са Красимир и Дарина. Не е ясно след сценката точно какво се случва, но като се има предвид здравия им морал и семейното им положение, се предполага, че всичко остава само на сцената.

 

 

За организацията и реализацията на всичко това се грижеше Миглена Великова, която  през една част от деня работи  на корабния борд- бутик, където се предлагат български сувенири, български розови продукти, керамика, български вина и ракии, маркови парфюми и козметика.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha