Събота, 30 Септември 2023

Иззети са общо 400 метра бракониерски мрежи при проверки на река Дунав, край Русе и Козлодуй

Публикация   18:16     27 Юли, 2011 /     akcent.bg   /     445

 

 

Проверка по река Дунав са извършили и инспектори на ИАРА Русе съвместно със служители от ОД на МВР Русе. Проверката е обхванала района на остров ”Алеко”, КТМ Русе и остров “Бръшлян”. В резултат на акцията са иззети 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра, 3 бр. парагади с 55 бр. куки и обща дължина 90 метра и 1 бр. винтер.  Мрежите и риболовните уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав от речен километър 709 до р. км 698. В района на остров “Козлодуй”, инспекторите са открили и извадили от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра и размер на окото 36 мм. Уловената около 10 кг риба /костур и платика/ е освободена и върната във водата.  Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В хода на проверката, инспекторите на ИАРА Враца са проверили и 3 риболовни кораба, извършващи стопански риболов и 6 лица, извършващи любителски риболов, като не са констатирани нарушения.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha