Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Men s Fashion Cluste "отчете" инициативите си през годината за популяризиране на българската мода

Публикация 02 Oct, 2015 / akcent.bg

Вторият ден от Ruse Fashion Week 2015 премина с ревю и участие на

Снимки 1,2,3: На 30.09.2015 г. в хотел „Дунав Плаза” се проведе конференция, придружена от ревю по време на вторият ден от Ruse Fashion Week 2015. На събитието, организирано от MEN S FASHION CLUSTER, представители на Клъстъра направиха ретроспекция за своята дейност през изминалата година.

Вечерта бе открита с презентация, която детайлно показа резултатите от работата на Men s Fashion Cluster и как той спомага българската мода да стъпи на световния пазар. През изминалата година представители на клъстъра са посетили над 40 световни изложения, организирали са много български модни събития и продължават своята усилена работа за популяризирането на българската мода.

По-важните събития – „БГ Модна Икона”, “Европейски моден форум”, „Фестивал на модата и красотата”, „Международна конференция Европейският Моден Бизнес” бяха само част от инициативите, които коментира Мартин Йорданов – основател на идеята за MEN S FASHION CLUSTER. Той беше подкрепен от Ирина Йорданова – директор на Клъстъра, Силвия Кабаиванова, експерт маркетинг и реклама на Клъстъра, Христо Димитров – основател на фолклорен ансамбъл „Българе”, който представи марката „Българе”, сътворена от дизайнерите на MEN S FASHION CLUSTER Цветомир Петков и Райна Ганчева.

Към изпълнението на ансамбъл “Българе” се включи "най-красивата абитуриентка на 2015" - Николая Димитрова, която се появи с абитуриентската си рокля, изработена от Райна Ганчева, и още веднъж изуми с красотата на българската шевица.

По нетрадиционен начин представиха своята колекция фолклорен ансамбъл „Българе”, чиито танцьори, облечени в модерни сака, избродирани с българска шевица, представиха колекция „Българе” паралелно с част от своя нов спектакъл – „Вълшебната игла”.

Новият спектакъл, както и новата колекция на ансамбъла, ще бъдат представени по време на турне в Холандия, което ще започне от 26 октомври и ще включва 30 спектакъла.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама