Днес е : Вторник, 31 Март 2020

Днес е ден на национален траур

Публикация 16 Jun, 2011 / akcent.bg

Скърбим за жертвите от ужасяващата катастфофа на мастрила

Днешният 16 юни е ден на национален траур в памет на жертвите на зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия", която отне живота на 8 души. Решение за това беше взето на заседание на правителството в сряда. Знамената на всички държавни институции ще бъдат спуснати наполовина, а насрочените тържества ще бъдат отложени.

При катастрофа вчера към 1.30 часа на 130 км. по магистрала „Тракия”, до Пловдив,  автобус на бургаската фирма „Ентуртранс”  се обръща на една страна и след удар в подпорите на мостово съоръжение загинаха 8 души, а 16 бяха ранени.

В най-тежко състояние е 45-годишната Албена Узунова, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Според първоначалния оглед счупена греда на автобуса и 15 см напречен разрез на задна дясна гума са вероятните причинители на катастрофата.

Катастрофиралият автобус е 23-годишен и е минал технически преглед на 8 март, с което му е издадено разрешително, че е годен да извършва превози. 43-годишният шофьор, управлявал автобуса по време на инцидента, не е употребил алкохол, са показали експертизите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама