От любов към здравето

От любов към здравето
Публикация   01 Юни, 2011   /        /     588

Здрав дух, в комбинация с червено вино!

Има ли по-романтична напитка от червеното вино?

 

… за мен няма!

 

А има ли по-здравословна напитка от червеното вино?

 

… за човечеството няма!

 

Изследванията са категорични – червеното вино има толкова полезни и всеобхватни свойства, че е трудно да ги изброим всички . 

 

От векове е познато действието на гроздето и на чудния еликсир, който са произвеждали от него, но истинският бум настъпва през 90те години. Тогава френският лекар Серж Рено оповестява, че във Франция има 40% по-малко инфаркти, отколкото в САЩ, точно поради причината, че французите консумират значително по-големи количества вино, и то качествено. Рено доказва тезата си и постепенно червеното вино придобива такава популярност, че става една от най-консумираните напитки в целия свят.

 

Тайната на червеното вино се крие основно в съединението ресвератол, което има чудодейната сила да неутрализира свободните радикали. Неговото количество е различно в различните видове вина, но по правило в червеното вино има с пъти по-голяма концентрация на ресвератол, отколкото в бялото. Изследвания сочат, че най-подходящите и здравословни вина се произвеждат във френския департамент Жер и италианския остров Сардиния. 

 

Все още не сте сигурни за какво помага червеното вино?

 

Ето част от магическите му свойства:

 

·            Намалява холестерола и е един от най-добрите защитници срещу инфаркт и инсулт.

·            Пречиства кръвта и е чудесна профилактика срещу диабет и анемия.

·            Неутрализира инфекциите навреме.

·            Увеличава физическата издръжливост, стимулира метаболизма и помага при отслабване.

·            Забавя стареенето на организма. Предпазва от 'старчески' болести и противодейства на отслабването на мозъчните функции. Освен това има чудодеен ефект върху външния вид, поради съдържащия се в него мелатонин. Намалява бръчките и изглажда кожата.

Някои козметични салони на Запад са започнали да го прибавят към продуктите си и дори да го нанасят пряко върху кожата. Специалистите твърдят, че има вълшебен ефект.

Пречиства организма и е особено подходящо за проблеми с пикочната система. Редовното пиене на червени вина е перфектна профилактика срещу камъни в бъбреците.

·            Предпазва от кариес и от инфекции на дихателните пътища.

·            Бори се срещу възпаления на стомашно-чревния тракт.

·            Изследвания през последните години сочи, че увеличава плодовитостта на жените и редовните консуматорки на вино забременяват много по-бързо.

Никога не се чудете дали да изберете червено вино или друго питие. Винаги решавайте в полза на червената съблазън, която стопля сетивата и отваря душите ни. Кажете наздраве и приближете до устните. Усещате ли аромата и неповторимия сладникаво-тръпчив вкус?

 

Ммм... Божествено е!

 

И толкова любовно...

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha