Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Ваньо Танов разработван от Цветанов като митнически шеф?

Публикация 22 Nov, 2010 / Румен НИКОЛАЕВ

Докъде ще стигне тази компроматна война и кой има полза от нея?

 

 

 Шефът на Агенция Митници Ваньо Танов е разработван от вътрешния министър Цветан Цветанов. Това обяви по БНТ рано сутринта ексвътрешният министър Петков и така продължи екзотичните сензации по отношение на шефовете на силовото ведомство.

Миналата седмица пък Танов без някакъв видим повод изстреля твърдението, че Петков е координирал търговията с наркотици в страната и се е срещнал с братя Галеви, за да не се създава напрежение между групировките, търгуващи с дрога, като в темата бе замесен и Алексей Петров.

В предаването на БНТ Петков твърди, че използването на специални разузнавателни средства става и е под специален режим и той не би могъл да се разпореди сам евентуали събрани доказателства от срещата с Галеви да бъдат унищожени…  Както и изрази съмнение, че тези доказателства, независимо че не доказват някаква негова вина, не са унищожени и сега.

Колкото до вероятността Танов да е разработван от Цветанов, може да съществува такава, като се има предвид острите търкания, които имаше между двамата в началото на годината. И Танов, и Цветанов се упрекваха открито за ширещата се контрабанда на цигари в страната и липсата на реални финансови резултати от високите акцизи.

Не трябва да се пропуска и фактът, че Иван Костов също открито се бе обявил срещу отстраняването на ген. Танов от този стратегически за наличието на контрабанда държавен пост.

Въпросът е, докъде ще стигне тази компроматна война и кой има полза от нея?

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама