Днес е : Четвъртък, 20 Февруари 2020

„Синята коалиция” ще иска ясно становище на общината за капитала на МБАЛ

Публикация 21 Nov, 2010 / Румен НИКОЛАЕВ

 

 

Ако се приеме на предстоящото общо събрание на МБАЛ- Русе изхарчените вече 4 млн. лева през миналата година да влязат в акционерния капитал на болницата, но общината ще загуби блокиращата си квота в управлението на здравното заведение. Така аргументира позицията си д-р Теодора Константинова „против” увеличението да гласуват представителите на Об. съвет. Становището е на икономисти, според които подобно действие ще има точно този негативен на общинската собственост ефект.

На пресконференция във вторник тя ще постави въпроса за позицията на Общината, тъй като до този момент тя не е представена. Становището на общинското ръководство трябваше да бъде изразено още на сесията в четвъртък, но тогава само с жест бе показано, че това няма да се случи.

Общината трябва да отговори каква е стойността на терена, на който е построена болницата и евентуално с тази оценка тя също да влезе в увеличението на капитала на болницата, смята д-р Константинова. Колкото до нападките срещу нея, тя, както и други запознати с проблема са на мнение, че  позицията представителите на Об. съвет в общото събрание да гласуват „против” е била изразена от болшинството старейшини и  е „меко казано несериозно”  да се изтъкват лични мотиви.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама