Събота, 20 Април 2024

Задържани 8376 кутии нелегални цигари

Задържани 8376 кутии нелегални цигари
Публикация   17:15     05 Апр, 2011 /     akcent.bg   /     831

 

8376 кутии или 167 520 къса контрабанди цигари задържаха митничарите през последните дни.
Най-голямто количество от 6624 кутии цигари е задържано на Капитан Андреево. Две трети от цигарите са иззети при 62 случая на опит за контрабанди на укрити цигари. Останалите цигари са конфискувани от 63 преминаващи пътници, пренасящи количества над разрешените за свободен внос. Задържани са и 5 кг тютюн.
Пет опита за контрабанда на цигари разкриха митническите служители от Лесово и Малко Търново. 100 кутии са открити в найлонови торби, собственост на 54-годишен румънски шофьор на ТИР, преминаващ през МП Лесово. Цигарите са без бандерол и са от марките “American Legend” и “Golden Gate”. Други 120 кутии митничарите намерили под седалките на лек автомобил, собственост на българската гражданка Т.Б. Тютюневите изделия са от марките “Кarelia Ome super slims” и “Assos slims” с надписи „DUTY FREE SALE ONLY”. Автомобилът е проверен по искане на Гранична полиция.
При проверката на български автомобил митничарите на Лесово открили укрити във фабрични кухини на колата 90 кутии цигари, марки „L&M-100” и „АSSOS SLIMS”, с надписи “DUTY FREЕ", собственост на пътуващата в колата А.А, 34-годишна, от Ямбол.
40-годишната румънска гражданка С.А., пътуваща с микробус от Турция за Румъния, опитала да пренесе контрабандни цигари през МП Малко Търново. В личния й багаж са открити 250 кутии необявени цигари от марките „ASHIMA” и „MARBLE” без бандерол, както и 24 флакона тоалетни води, носещи марката „ONE MILLION” на „PACO RABBANE”.
Рекорд на седмицата по количество и изобретателност държи 48-годишна българска гражданка от община Родопи с инициали П.Б. Тя опитала да пренесе през МП Малко Търново 460 кутии цигари от марката „KING" без бандерол. Цигарите били скрити в кутии от веро, детски бисквити и шоколади.
Междувременно при съвместна проверка на митнически служиетели от МБ Габрово и служители на ТЗ БОП Габрово са задържани 603 кутии нелегални цигари, съхранявани от физическо лице в складово помещение и без акцизни документи. Цигарите са от марките "Walton", "President", "President slims" и "Vigor slims" без бандерол, както и "Marlboro" с надпис "DUTY FREE". По случая е образувано административно наказателно производство.
110 кутии нелегални цигари задържаха митничарите от МП Калотина. Цигарите са открити в естествените кухини на вагон, част от влакова композиция, пътуваща от Сърбия към България. Цигарите са от различни марки, а ден по-късно в подобни тайници са открити и 235 броя запалки с електронно запалване.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha