Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Първи соларен бизнес форум за Балканите, 14-15 април 2011

Публикация 03 Apr, 2011 / akcent.bg

По време на 7-мия Международен Конгрес и изложба за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа

 

Ориентираната основно към бизнеса инициатива се провежда по повод 7-мия Международен Конгрес и изложба за енергийна ефективност (ЕЕ) и възобновяема енергия (ВЕИ) за Югоизточна Европа и е организирана по инициатива на Българска Фотоволтаична Асоциация (БФА) със сътрудничеството на SolarPVconsulting (Белгия) и с организационната подкрепа на Виа Експо.

Бизнес форумът „СОЛАРНИ БАЛКАНИ 2011” ще даде отлична възможност за ускоряване и засилване развитието на соларния пазар в тези страни, като направи връзка между международната индустрия и инвеститорите от цял свят и ще помогне за създаването на синергия между международния и балкански соларен бизнес.” - казва Томаш Слузарц, Изп.дир. на SolarPVconsulting, Белгия и Програмен организатор на „СОЛАРНИ БАЛКАНИ 2011”.

Водещи участници от региона като Heliosphera, Bisol, Сънсървиз ЕООД, СоларПро, както и международни компании като Satcon Technology, Canadian Solar, BP Solar, Martifer Solar, MAG, Upsolar, Jinko Solar вече са потвърдили участието си.

„За последните години интересът на Балканите към възобновяемата енергия и конкретно към фотоволтаиката прогресивно нараства. Регионът ще продължи да се развива и да предоставя възможности за развитие на бизнеса, както на локално, така и на международно равнище. Силната воля за намаляване на зависимостта от изкопаеми горива е това, което поддържа и води пазара към непрестанно развитие.”, допълва Петър Дийги от Satcon Technology, САЩ, член на Програмната комисия на „СОЛАРНИ БАЛКАНИ 2011”.

Според Никола Газдов, Председател на Българска фотоволтаична асоциация и Програмен председател, бизнес форумът ще бъде изключително важно събитие и за самата България като цяло. „Ние вярваме, че новият закон за ВЕИ, който ще въведе фиксирани тарифи за възобновяема енергия, ще отстрани най-голямата пречка за развитието на българския пазар – финансовата нестабилност.”

„Изключително щастливи сме да имаме възможността да обменим опит с колеги от България, Румъния, Словения, Македония, Сърбия и други страни от Балканите. Също така разчитаме на размяната на опит със световни индустрии, а тъй като SolarPV.TV ще излъчва всичките дискусии на форума, това ще даде на събитието истински международен облик”, допълва Александър Захариу от Гръцката асоциация на соларната енергийна индустрия – HELAPCO и Зам. – председател на форума.

Форумът „СОЛАРНИ БАЛКАНИ 2011” е изцяло насочен към намирането на нови бизнес възможности и самото „правене” на бизнес.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама