Днес е : Сряда, 21 Октомври 2020

Серия прояви под Стария бряст в Сливен

Публикация 15 Feb, 2014 / akcent.bg

Деца, ученици и граждани на Сливен подкрепиха участието на Стария бряст в Международния конкурс „Европейско дърво на годината”.

С хепънинг по главната улица на Сливен и флашмоб „Гласувай и подкрепи”, възпитаниците на агенция „Когато мама и татко са заети”, учениците от ПГЕЕ „Мария Кюри” и много граждани и гости на града се включиха в каузата посветена на кандидатурата на Стария бряст за „Европейско дърво на годината”.

Мястото за флашмоба не бе избрано случайно. Той се състоя около старото дърво, където по-късно се изви и голямо пъстро сливенско хоро с участието на Ансамбъла за народни песни и танци и Общински детски съвет – Сливен.

По-късно под короната на хилядолетното дърво танцовият състав при 12 СОУ „Елисавета Багряна” също подкрепи инициативата като танцьорите изиграха няколко български хора. Видимо развълнувани, децата призоваха гражданите и гостите на Сливен, както и своите приятели от цялата страна да гласуват за българското дърво.

В подкрепа на Стария бряст се включи и една от седемте двойки, които си казаха „Да” на 14-ти февруари – Денят на влюбените. Младото семейство Мария Русева и Явор Гечев казаха „Да” в залата на Областния информационен център и на Стария бряст и призоваха всички да гласуват за дървото от Сливен.

Проявите, посветени на кандидатурата на Стария бряст за „Европейско дърво на годината” продължиха с участието на учениците от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков”. От 19.00 часа, в залата на Военен клуб – Сливен ще започне традиционният бал по повод Деня на влюбените, организиран от Младежки дом – Сливен като тази година той ще бъде под надслов „Да подкрепим Стария бряст!”, съобщиха от организаторите.

Мероприятията, свързани с кампанията Старият бряст – „Европейско дърво на годината” ще продължат на 15 февруари /събота/ и на 16 февруари /неделя/. В събота от 11.30 часа в Сливен ще се проведе поредната инициатива като в подкрепа на дървото ще се включи с поредица от мероприятия Общинския детски комплекс. В неделя от 13.00 часа и от 15.00 часа в кампанията ще се включи и „Шоуто на Акрани” по БНТ 2.

През следващата седмица ще се осъществят поредица от ученически инициативи в подкрепа на кандидатурата на Стария бряст за „Европейско дърво на годината”. В понеделник 17 февруари, от 12.00 часа Детски танцов ансамбъл „Българче” при ІІ ОУ „Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър – 1937” ще подкрепят Стария бряст. На 18 и 19 февруари /вторник и сряда/, своята силна подкрепа ще дадат учениците от 8 и 12 клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен. На 20 февруари /четвъртък/ в предаването на Гала „На кафе” своята подкрепа за Стария бряст ще даде певецът Панайот Панайотов, а от 10.00 часа към българската кампания в подкрепа на Стария бряст ще се включи и Художествена галерия „Димитър Добрович”. На 21 февруари /петък/, от 13.00 часа в кампанията се включват с участия и учениците от ІХ ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

В подкрепа за Стария бряст до 28 февруари ще участват още доброволците от Ученически детски съвет, от Центъра за кариерно развитие и от няколко гимназии с преносими компютри, които ще помагат на всеки, който иска да гласува за българското дърво.

За Стария бряст може да се гласува на www.treeoftheyear.org. След гласуването задължително трябва да се потвърди дадения вот от личната поща.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама