Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Барак Обама към американците- да се откажат от бензина

Публикация 31 Mar, 2011 / CNN

Президентът на САЩ с идея масовият транспорт постепенно да мине на газ и ръст на употребата на хибридни и електромобили

 

     Президентът на САЩ  вчера произнесе реч, в която е обявил съществено съкращаване на вноса на нефт в страната. Вследствие на това е и призива му към американците да намалят потреблението на бензин. Барак Обама е предложил масовият транспорт постепенно да мине на газ, както и да бъде увеличен делът на хибридните  коли и електромобилите, предаде CNN. Във връзка с това ще бъдат променени държавните стандарти, така че до 2015 г. значително да бъде ограничена  продажбата на колите с бензинови двигатели.

    Президентът е уточнил, че подобни мерки са свързани с нестабилната ситуация в страните, добиващи нефт и нарастващото търсене на енергийни носители в целия свят. ”САЩ не могат да разчитат на природни ресурси, които в един момент могат да се изчерпат, - е заявил Барак Обама. – Масовото използване на петрола ще доведе постепенно до много висока цена и в Съединените щати”.

   Опозицията отговори на този призив с обвинения към  президента в опит да дестабилизира енегийния сектор на националната индустрия.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама