Днес е : Сряда, 21 Октомври 2020

Да помогнем на Стария бряст в Сливен!

Публикация 12 Feb, 2014 / akcent.bg

Старият бряст води в единайстият ден от конкурса "Европейско дърво на годината"с повече от 19 000 гласа. В кампанията можете да участвате до края на месеца на сайта на инициативата www.treeoftheyear.org.

   Единственото, което трябва да направите, е след като влезете в страницата на конкурса, да кликнете върху снимката на Стария бряст над надписа "България", след това върху текста на български "гласувайте тук", отваря се нова страница. Вдясно под надписа: "Гласувай за дървото!" трябва да напишете електронната си поща, да отбележите, че сте съгласни с условията, като "чекнете" в празното квадратче, да попълните символите от картинката, които са цифри на латиница и букви, и да кликнете върху "Изпрати".

  Важно условие, за да бъде зачетен гласът ви, е веднага да влезете в пощата си, чийто адрес сте дали, и да потвърдите гласуването.

 
Тази година освен родния представител, в конкурса участват девет дървета - от Чехия, Унгария, Словакия, Ирландия, Полша, Шотландия, Франция, Италия, Уелс. 

   Прочутият бряст бe победител в националния конкурс "Дърво с корен", с което вековното дърво "бе удостоено" с честта да представи България в европейската надпревара.

  Полският хилядолетен бряст в центъра на града е преборил конкуренцията на 29 номинирани дървета, от които десет финалисти се конкурираха чрез онлайн гласуване през октомври.

  Миналогодишният победител от България - орех и черници от сливенското село Глушник, успяха да се класират на четвърто място в Европа.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама