Понеделник, 2 Октомври 2023

Божоле нуво отново влезе в Русе през ресторант „Кристал”

Божоле нуво отново влезе в Русе през ресторант „Кристал”
Публикация   15:03     19 Ноемв, 2010 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     687

„Домейн Бойар” представи новата си артистична серия „Арс Лонга

    За поредна година ресторант „Кристал” представи  снощи на русенските ценители на виното   Божоле нуво /Beaujolais Nouveau/, което основно се доставя в региона от националната дистрибуторска компания „Бибендум” ООД. Отличните си познания в областта винената магия разкри сомелиер №1 Михаил Марковски.

 

     Винената вечеря бе добър повод и да бъде представена новата серия на „Домейн Бойар”. Името на серията е цитат от философската сентенция Ars Longa, vita brevis… /Изкуството е вечно, а животът- кратък/ . Вдъхновени от творбите на талантливи художници, винарите на „Домейн Бойар” създадоха 5 вида вина. Етикетът на серията „Арс Лонга” разкрива картина на Леонардо да Винчи, на мистериозния автор на картината „Слънцето и неговите деца”, знаменития Чиголи и картина на Петел Брьогел. Представените вина са предимно купажни: Сира& Каберне Франк & Мерло, Барбера, Мавруд & Рубин, Рубин& Мерло & Каберне Совиньон, Каладок& Каберне Фран & Каберне Совиньон. По този начин е постигнат индивидуален, траен и запомнящ се вкус за всяко вино от новата серия.

Доказалият се в кулинарията специалист и управител на ресторанта Детелин Илиев разби всички представи на гостите за това, кое в каква последователност се яде. Салатата съдържаше плодчета ягоди, а десерта- свеж зелен пипер. Това „недоразумение” беше умело съчетано с други продукти, които дават на кулинарното изделие приятен вкус. Между двете изненади  пореден сюрприз за гостите бе кебап от мечешко месо с гъби.

Големият посетителски интерес и желанието на се откликне на това желание в началото създаде дори главоболия на собствениците на комплекса.

 

Както всяка година от 1985 година, дегустацията на поредната реколта от Новото Божоле започва в полунощ на третия четвъртък на ноември. Заради часовата разлика японците, които са основните потребители на новото Божоле, първи отвориха бутилките от реколта 2010.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha