Четвъртък, 18 Юли 2024

Драгомир представи 5 винени елексира на "Люляка"

Драгомир представи 5 винени елексира на
Публикация   18 Ноемв, 2010   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1109

Собствениците на избата оцениха високо винената култура на русенци

Пет от общо 8-те вина на изба "Драгомир" бяха представени вчера вечерта в комплекс "Люляка". Лично собствениците на винарската къща презентираха своите качествени гроздови елексири. Наталия Гаджева /на снимката/ показа високият си професионализъм не само в правенето на атрактивни на вкус и цени вина, но и при тяхното представяне. Дегустацията стартира с ALL IN ONE - Шардоне, което, както собственичката и управителна на избата определи като питие като "стартер" за една хубава, ненатоварваща вечер. Розе THE PROJEKT 09 /букет от Каберне совиньон, Мерло и Рубин/ се оказа по вкуса както на дамите, така и на по-любителите на по-тежките вина. Наталия допросвети участниците в презентацията, че розето като вино няма точно определен цвят и той се постига по желание на всеки един винопроизводител.

Последва една градираща червена серия - ALL IN ONE 07 /Каберне совиньон, Мерло и екзотичния сорт Аликант буше/ бе представено като препратка от бялото "всичко в едно". КARIZMA 08 се оказа по всука на дамите, особено с гурме мезе- панирано пуешко филе с пармезан, сервирано с италиански сос, както и пилешко филе, увито в прошуто и сервирано в кошничка от пермазан.

"Гвоздеят" на вечерта се оказа RITOS- купажно вино от Каберне совиньон и Мерло. Гостите на вечерта дадоха най-висока оценка на това вино, което вече има два златни медала от два конкурса.

Ние произвеждаме вино в ограничени серии, в които малкият колектив на "Драгомир" влага умение и любов, което препраща на своите почитатели, каза в обобщение Наталия Гаджева. Две от вината на избата не се предлагат в магазинната мрежа, а само в ресторанти и на частни клиенти, като реверанс към тях. Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още