Днес е : Четвъртък, 20 Февруари 2020

Вълнуващо начало на „Мартенски музикални дни”

Публикация 15 Mar, 2011 / akcent.bg

Генералният директор на БНР пристига специално за откриването

 

Генералният директор на Българското национално радио Валерий Тодоров пристига в Русе специално за откриването на 51-я Международен фестивал “Мартенски музикални дни”.

            Концертът на 16 март от 19.00 часа предлага изключително стилна и особено атрактивна за публиката програма под знака на немско-австрийската музика с Втория клавирен концерт на Бетовен и една от най-изпълняваните Малерови симфонии – Петата, с любимото на меломаните Адажието, считано за една от най-красивите лирични страници в оркестровия репертоар на всички времена.

            В годината на Малер  откриването на фестивала не случайно е поверено на симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на един от безспорните интерпретатори на творчеството на Густав Малер  у нас –  Емил Табаков (нека припомним само неговия  епохален интеграл на всички Малерови симфонии пред години).

            Публиката ще има изключителния шанс и удоволствие да види в творческо сътрудничество със симфоничния оркестър на БНР и Емил Табаков и един от любимците на сър Саймън Ратъл, безспорната звезда на Берлинската филхармония -  магнетичният Ларс Фогт.

            Истински познавач на клавирната музика на Бетовен, Ларс Фогт прави шеметна кариера, като свързва името си с най-великите музиканти на нашето време: Клаудио Абадо, с който записва серия от дискове за ЕMI , Сър Саймън Ратл, Мунг-Вун Чунг  и др.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама