Четвъртък, 30 Май 2024

Първият „учебник”, написан от ученици, предлага промени в системата на средното образование

Първият „учебник”, написан от ученици, предлага промени в системата на средното образование
Публикация   16:36     01 Март, 2011 /     акcent.bg   /     323

Книгата съдържа есета на победителите в програмата „Силен старт с Пощенска банка”


Първият учебник, написан от победителите в програмата Силен старт с Пощенска банкабеше представен на официалната церемония по награждаване на стипендиантите на програмата. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, представиха книгата, която съдържа предложения за реформи в средното образование, и я връчиха на зам.-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова

В тазгодишното издание на Силен старт с Пощенска банка бяха отличени 51 гимназисти при общ награден фонд в размер на 51 000 лв. Традиционно инициативата се провежда под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. Партньори на програмата тази година бяха още неправителствени организации, работещи в сферата на образованието и младите хора - Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“, както и на БНТ и Дарик радио.

„С новия формат на програмата „Силен старт с Пощенска банка” провокирахме диалог, а първата дума дадохме на учениците. Вярвам, че диалогът няма да свърши до тук, а неговото развитие предстои, заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

В шестото издание на програмата се включиха ученици от осми до дванадесети клас в гимназиите и специализираните училища от 164 града на България. Близо 2 000 гимназисти изпратиха есета на тема „Изгони скуката от училище” със своите идеи за развитието на средното образование у нас. Журито, избрало победителите, включваше представители на Пощенска банка, на партньорските организации и на медиите. Отличените ученици получават от Пощенска банка еднократни стипендии в размер на 1000 лв. и почетна грамота.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha